Råvarer
Frugt og grønt
-
Grøntsager og frugt - wow
Et læremiddel, der består af en lærervejledning, et elevhæfte og en opskriftsbase.
Gennem en række aktiviteter tilegner eleverne sig viden og færdigheder, der gør dem i stand til at vælge og tilberede mad med grøntsager og frugt. -
Kend din knold
Kend din knold er et undervisningsforløb om kartofler udarbejdet af to lærere med stor erfaring i undervisning i hjemkundskab.
-
Krydder-Kurt og Krus-Pernille
Et undervisningsmateriale med fokus på krydderurter, hvor eleverne skal arbejde undersøgende og eksperimenterende. Materialet er udarbejdet af pædagogisk konsulent Hanne Birkum.
-
Rundt om tomaten
Stilken, Bøffen og Blommen er et undervisningsmateriale, der kan anvendes i mange sammenhænge og i forskellige undervisningsforløb, hvor arbejdet med tomaten kan relateres til målene for undervisningen i hjemkundskab.
Gris
-
Griseliv og grisekød
En bog om grisens oprindelse, udvikling, liv og adfærd målrettet mellemtrinnet i natur/teknologi. Den indeholder arbejdsopgaver, opskrifter og inspiration til et gårdbesøg.
-
Grisen og danmarkshistorien
Historikeren Else-Marie Boyhus fortæller her om nogle retter, som vi har spist igennem århundreder, og som stadig ses på middagsbordet. Det er retter, der har indvirket på den danske madkultur og grisekødets betydning.
-
Mad fra landet
Materialet er udarbejdet af Landbrug & Fødevarer målrettet 1.-3. klassetrin til fagene natur/teknologi og dansk.
Kylling
-
Klimavenlig kylling
Klimavenlig Kylling er Landbrug & Fødevarers bidrag til Nordisk Klimadag.
-
Kylling - fra jord til bord
Find de opdaterede undervisningsmaterialer 'Kylling - fra jord til bord'
-
Vild med kylling
Vild med kylling fortæller om kylling verden rundt, om indkøb, opbevaring og tilberedning af kylling.
-
Ida og de 40.000 kyllinger
Ida og de 40.000 kyllinger er historien om slagtekyllingers livsforløb. Undervisningsmaterialet giver eleverne et realistisk indblik i moderne produktion af slagtekyllinger.
Mælk og mejeri
-
Koen og mælken
En bog om køer og mælk målrettet 4.-6. klassetrin i natur/teknologi og madkundskab. Bogen kan bruges til faglig læsning eller i flerfaglige temaforløb om landbrugsproduktion.
-
Mælken.dk
Mælken.dk er et oplysningssite for forbrugere oprettet af Mejeriforeningen og Landbrug & Fødevarer. På siden kan du bl.a. finde viden om kostanbefalinger, mælkens næringsstoffer, mælkens rolle i en bæredygtigkost mv.
-
Mælkevejen – Bonderøv i Børnehøjde
En E-bog målrettet mellemtrinnet i folkeskolen og andre, der gerne vil lære om koens liv, og mælken den producerer.