Opskrifter
Herunder finder du dels læremidler, der indeholder lærervejledning, elevopgaver og opskrifter, dels opskrifthæfter og endelig henvisninger til opskrifter egnede til undervisning i madkundskab. Læremidlerne gennemgår de forskellige madlavningsteknikker og lægger op til at eleverne kan eksperimentere og arbejde kreativt.
-
7 opskrifter med kødsovs
Materialet om kødsovs viser, hvordan den samme kødsovs kan bruges til syv forskellige retter. Elevhæfte og lærervejledning er udarbejdet af lærer Kirsten Marie Pedersen.
-
Din MADdag
Din MADdag er et tilbud fra Arla Fonden. Du kan tilmelde dig - og du kan opfordre dine elever til at tilmelde sig nyhedsbrevet, som kommer en gang om ugen med en lækker opskrift, som kan bruges i madkundskabsundervisningen eller derhjemme.
-
Fra Vesterbro & hele verden
Dette hæfte er resultatet af et forløb, hvor 12 børn har arbejdet med deres yndlingsretter. Retterne er meget forskellige og varierer også lidt i sværhedsgrad, men fælles for dem alle er, at det er mad som
familierne ofte laver hjemme. -
Kylling
Besøg siden voresmad.dk og find en masse lækre opskrifter med kylling. Du kan bl.a. finde opskrifter på kyllingeburger, kyllingefrikadeller, kylling i karry og mange flere.
-
Madbogen
I Madbogen kan du finde en masse lækre, smagfulde og børnevenlige opskrifter, der udfordrer smagsløgene.
-
Mit kokkeri
Mit kokkeri er en ny kogebog, der gratis gives til alle skoleelever mellem 10 og 15 år, der har faget madkundskab i skoleåret 2014/15 og 2015/16.
-
Mørt og ikke tørt
Et undervisningsmateriale udarbejdet af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med pædagogisk konsulent Hanne Birkum, der omhandler tilberedning af kød, grundsmage, spisekvalitet, køkkenhygiejne og kødets plads i en sund og varieret kost.
-
Opskrifter fra voresmad.dk
På Voresmad.dk kan du finde lækre opskrifter, som er yderst brugbare i madkundskabsundervisning, der både er nemme og falder i børnenes smag.
-
Vild med kylling
Vild med kylling fortæller om kylling verden rundt, om indkøb, opbevaring og tilberedning af kylling.
-
Æg og sundhed
Æg kan utroligt mange ting i køkkenet, æg indgår i mange retter og i mange landes madkultur, og så er æg en sund fødevare.
-
Økologi - opskriftshæfte
Et temahæfte om økologisk mad, og hvordan den bliver til, målrettet 4.-6. klassetrin, i natur/teknologi og madkundskab. Opskrifthæftet er en del af materialet Økologi fra jord til bord.