madkundskabsforum - logo
  • Læremidler
    • Viden om
    • Råvarer
    • Madlavning med omtanke
    • Opskrifter
    • Vidste du, at ...
  • Ernæring
    • Ernæring og sundhed
    • De officielle Kostråd
    • Makronæringsstoffer og energi
    • Mikronæringsstoffer
    • Kødets ernæringsmæssige betydning
    • Køds rolle i kosten
  • Madlavning
    • Fakta om tilberedning
    • Mad og bæredygtighed
    • Madspild
    • Smag
    • Sådan gør du – tips og tricks
    • Udskæringer
  • Om fødevarer
    • Fødevareproduktion
    • Mærkning af fødevarer
  • Hygiejne
  • Aktiviteter
    • GoCook smagekassen
    • Gårdbesøg og ekskursion
    • ½ gris - udskæring og anvendelse
    • Kødets Gang
    • Madkulturen
    • Madskoler
    • Smagens Dag
    • Sunde Børn
    • Åbent Landbrug
  • Kontakt
    • Nyhedsbrev
  • madkundskabsforum
  • Ernæring
  • Makronæringsstoffer og energi

Makronæringsstoffer og energi

  • olie

    Fedt

    Fedt giver energi og er nødvendigt for at opbygge forskellige væv. Der skal fedt til, for at man kan optage de fedtopløselige vitaminer, men der er rigeligt til det formål selv i en sund, mager kost.

  • Kulhydrat-korn

    Kulhydrat

    Kulhydrat er danskernes væsentligste energikilde, men det er ikke ligegyldigt hvilken slags kulhydrat, man vælger. Sukker, stivelse og kostfibre er også kulhydrater.

  • Bøf

    Protein

    Proteiner er kroppens byggesten som bruges til at opbygge bl.a. celler og væv. Madens proteiner stammer især fra kød, fisk, fjerkræ, mejeriprodukter og æg, men vi får også proteiner fra bønner, ærter og nødder.

  • Energi

    Energi

    Kroppen skal bruge energi til at drive sine basale funktioner, til varmeproduktion, til vækst og til fysisk aktivitet. De tre makronæringsstoffer: Protein, fedt og kulhydrat er de tre væsentlige energikilder.

Madkundskabsforum

Landbrug & Fødevarer F.m.b.A
Axelborg, Axeltorv 3
DK-1609 - København V

Telefon: 33 39 40 00
madkundskabsforum@lf.dk

Organisationen

Kontakt
Tilmeld dig nyhedsbrev
Copyright
Cookiepolitik

lf-logo