Viden om
Alternative Læringsrum
-
Alternative læringsrum
Landbrug som alternativt læringsrum – en artikel om at bruge det omkringliggende samfund i undervisningen. Læs mere om, hvor man kan komme på gårdbesøg.
-
Skolen og landbruget
På Landbrug & Fødevarers skoleportal kan du læse mere om erhvervets tilbud til landets skoler.
Bæredygtighed
Forbrug og fødevarer
-
Den kritiske forbruger
Den kritiske forbruger handler om de valg og dilemmaer, vi stilles overfor, når vi går på indkøb. Læremidlet er en del af Kyllingeskolen.dk.
-
De officielle kostråd
Der er mange, der gerne vil gøre sig kloge på kost, mad og måltider, men det hviler ofte ikke på videnskabelig evidens. Det gør de officielle kostråd.
-
Bliv din egen maddetektiv
Dansk Varefakta Nævn har udarbejdet skoleavisen ”Bliv din egen maddetektiv” med vejledninger og opgaver for mellemtrinnet. Avisen giver indblik i, hvad en varedeklaration er, og hvad den kan bruges til.
Klima og mad
-
Klimavenlig kylling
Klimavenlig kylling er Landbrug & Fødevarers bidrag til Nordisk Klimadag. Hæftet kan bruges i udskolingen (7.-10. klasse) som baggrund for temaarbejde om klima og mad eller temaarbejde om kyllingeproduktion.
-
Madsnild - mindre madspild
Materialet er udarbejdet af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med pædagogisk konsulent Hanne Birkum for Miljøstyrelsen. Materialet er udviklet som en del af Mind The Trash, der er en online læringsportal om affald og ressourcer for 4.-6. klassetrin i den danske grundskole.
Økologi
-
Økologi - hvad er det?
Med temahæftet "Økologi - hvad er det" kan du lære om, hvordan maden bliver til fra jord til bord.
-
Økologi – fra jord til bord
Materialet er udviklet af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med pædagogisk konsulent Hanne Birkum. Det er målrettet faget madkundskab og tager udgangspunkt i Fælles Mål for faget. Det består af lærervejledning, opskriftshæfte, fem små film og fem elevark.