Æg og sundhed
Læremidlet Æg og sundhed er et netbaseret undervisningsmateriale til den obligatoriske madkundskabsundervisning. Dele af materialet vil kunne anvendes i valgfagsundervisningen. Formålet er, at eleverne tilegner sig viden om, at æg er en sund fødevare med mange kulinariske og madtekniske egenskaber.
Læremidlet Æg og sundhed består af elevmateriale, der er inddelt i temaer, som omfatter forskellige perspektiver i forhold til arbejdet med æg: Ernæring, produktion, hygiejne, madtekniske egenskaber og mad og måltider.
Til læremidlet er der udarbejdet en lærervejledning med metodiske og didaktiske overvejelser i forhold til anvendelse af læremidlet i en læringsmålsstyret undervisning samt eksempler på undervisningsforløb, hvor de forskellige temaer inddrages.
Der er lagt vægt på, at eleverne får mulighed for at undersøge, eksperimentere, analysere og konkludere i deltagende læringsfællesskaber.
Temaerne kan anvendes fleksibelt og i selvvalgt rækkefølge.
Opskrifterne indgår i temaerne således, at de belyser det perspektiv, der arbejdes med i temaet. Alle opskrifter er samlet i en opskriftsbank.
Se materialet her (pdf):