![](/-/media/madkundskabsforum/madlavning/fakta-om-tilberedning/mere-om-tilberedning/stegning-af-kam-af-gris.jpg?h=503&iar=0&w=900&hash=1F4D12F20EADF07A2BD227F7BF047B04)
Stegning af kam af gris
Sådan bliver flæskestegen saftig og sværen sprød
For at få sværen sprød er det vigtigt, at:
- Sværen er ridset smalt
- Salt er kommet helt ned mellem sværene
- Stegen ligger lige/vandret
- Temperaturen er ca. 200 grader. Hvis sværen skal være boblende, skal ovntemperaturen være 225-250 grader
For at få en saftig steg er det vigtigt, at:
- Bruge stegetermometer
- Tage stegen ud når centrumtemperaturen er 65 grader
Denne opskrift er børnevenlig, og er derfor velegnet i madkundskab - Børnenes flæskesteg af svinekam med sprød svær.
Her er lidt ernæringsmæssigt Om flæskesteg.