Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.madkundskabsforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Nøglehulsmærket

'Nøglehulsmærket' er et fælles nordisk ernæringsmærke, som skal guide forbrugerne i deres valg af sundere fødevarer. Danmark, Norge og Sverige har sammen indført det nye ernæringsmærke.

Nøglehulsmærket er frivilligt for producenterne at bruge, og for at få lov til at bruge det, skal produkterne overholde en række kriterier med hensyn til indholdet. At mærket er frivilligt betyder, at også produkter uden Nøglehul kan leve op til kriterierne og være sunde valg.

Nøglehulsmærket skal gøre det nemmere for forbrugerne at vælge sundere fødevarer inden for udvalgte produktgrupper på en hurtig og enkel måde.

Nøglehulsmærkningen skal give forbrugerne et redskab til hurtigt at vurdere, om en fødevare har en god sammensætning med hensyn til fx fedt, sukker, fuldkorn og salt.

Det er kun fødevarer, som bidrager til en god og varieret kost, som kan blive mærket. Derfor kan fx slik, is og sodavand ikke blive mærket med Nøglehullet.

Læs mere på noeglehullet.dk