Børn på Madskole

Giv madglæden videre – bliv frivillig instruktør på en Madskole

Kan du lide at lave mad? Har du lyst til at lære børn om madlavning, fødevarer, sundhed og motion?

Så bliv frivillig instruktør på en Madskole!

Som frivillig instruktør på en Madskole får du en uforglemmelig oplevelse sammen med børn samtidig med, at du gør en stor forskel for de børn, der deltager på netop din Madskole. Du vil være med til, at børn i alderen 8-12 år får viden om madlavning, sund mad og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde. 

Som instruktør skal du sammen med de øvrige instruktører hjælpe og instruere børnene i madlavning, oprydning og aktivere dem gennem leg og motion. Derudover er en af dine opgave af formidle viden om sundhed, kost, hygiejne og fysisk aktivitet til børnene. Der er selvfølgelig også plads til sjove indfald, skøre idéer og hygge med børnene i løbet af ugen.

Inden selve Madskolen starter, er der også en række opgaver, der skal løses som fx indkøb og information til forældrene.

Det får du ud af at være frivillig Madskoleinstruktør:

  • En fantastisk oplevelse med børn, unge, mad og motion.
  • Styrkede planlægnings- og formidlingsevner.
  • Bevis for din deltagelse, der kan bruges til dit CV.
  • Mulighed for at deltage på landsdækkende instruktørkurser.
  • Mulighed for at udvide dit netværk.
  • Erfaring og kompetencer inden for bl.a. pædagogik, didaktik, ernæring, hygiejne, madlavning, måltidsplanlægning og fysisk aktivitet.
  • En mappe med en masse gode opskrifter fra Madskolen.
  • Et forklæde.

Det kræver ingen særlig baggrund eller specifikke kompetencer at blive frivillig instruktør på en Madskole. Det vigtigste for os er, at du har lyst til og mod på at lave mad sammen med børn.

Madskolerne foregår over hele landet i børnenes skoleferier fra mandag til fredag. Børnene er på Madskole fra ca. kl. 9.00 til kl. 15.30. En af dagene (ofte torsdag) vil dog være længere, idet der her afholdes et familiearrangement. Som instruktør skal du forvente at have lidt længere dage end børnene.

Alle instruktører på Madskolerne arbejder frivilligt, hvilket er en forudsætning for, at Madskolerne kan etableres.

Tilmeld dig som frivillig instruktør her