Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.madkundskabsforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Økologi - hvad er det


Et temahæfte om økologisk mad, og hvordan den bliver til, målrettet 4.-6. klassetrin, i natur/teknologi og madkundskab.

Økologi - hvad er det? er et temahæfte om økologisk mad, og hvordan den bliver til: Fra økologi i marken til produktion af økologisk mælk, kød, æg, mel, frugt og grønt. Desuden er emner som mærkning, kontrol, madspild og genanvendelse behandlet.

Didaktik og anvendelsesmuligheder
Læremidlet henvender sig til 4.-6. klassetrin og undervisningen i fagene natur/teknologi og madkundskab. Hæftet kan bruges til faglig læsning eller i flerfaglige temaforløb om landbrugsproduktion - herunder økologisk produktion. Hæftet kan med fordel bruges i forbindelse med gårdbesøg.

Forenklede Fælles Mål
Læremidlet er særligt relevant i forhold til Forenklede Fælles Mål for natur/teknologi og madkundskab.

Materialer
Hæfte, 43 sider.

Supplerende materiale
Find korte og længere udsendelser om økologi og økologisk produktion på Youtube. Søg fx på LandTV + økologi.

Læs mere om økologi på Landbrug & Fødevarers hjemmeside.

Du kan bestille et gratis klassesæt af Økologi – hvad er det?, hvis du og din 4., 5. eller 6. klasse skal på gårdbesøg hos en økologisk landmand. Bøgerne bestilles, når du booker besøget. Du finder en økologisk landmand her.

Økologi - hvad er det?, hæfte

Forslag til læringsmål i natur/teknologi

Forslag til læringsmål i madkundskab