Hviletid

Stegen SKAL ikke hvile, før den skæres ud. Den bliver hverken mere mør eller saftig af at hvile.

Det er uden betydning for både smag, mørhed og saftighed, om stegen hviler, eller om den bliver skåret for med det samme.

Hvis det passer bedre ind i planerne, at stegen ikke skæres for, straks den kommer ud af ovnen, så husk at stegen steger videre, og at centrumtemperaturen bliver højere også efter, at kødet er taget ud af ovnen.

Hvis stegen bliver pakket ind, når den tages ud af en varm ovn, vil temperaturen stige yderligere og kødet vil få for meget.

Jo højere ovntemperatur, jo mere vil temperaturen i kødet stige.

Tommelfingerregel - afhænger især af kødets tykkelse:

  • Hvis stegen kommer ud af en 100 grader varm ovn, stiger centrumtemperaturen ikke.
  • Hvis stegen kommer ud af en 200 grader varm ovn, stiger centrumtemperaturen typisk 5 grader.
  • Brug et stegetermometer og tag stegen ud ved den ønskede centrumtemperatur.