Vild med kylling

Hvad skal man vide, når man køber kylling, og hvordan skal den behandles i køkkenet? De spørgsmål får eleverne svar på i læremidlet Vild med kylling. Det berører også spørgsmål om hygiejne, produktionsmetoder, varedeklarationer, mærkning og ernæring. Kylling spises overalt, men hvilken madkultur afspejler tilberedningen og måden den serveres på? Eleverne tages på en gastronomisk rejse fra Danmark til USA, Tyrkiet og Thailand, hvor de får afprøvet deres sanseapparat gennem opskrifter og opgaver.

Didaktik og anvendelsesmuligheder

Lærermidlet har fokus på sammenhængen mellem viden om mad og madlavning, og indeholder derfor både længere tekstafsnit og opskrifter. Lærervejledning indeholder didaktiske og metodiske overvejelser, samt konkrete forslag til, hvordan materialet kan indgå i madkundskabsundervisningen. Indeholder også kopiark.

Brugen af undervisningstid er variabel. Du kan vælge at bruge læremidlet i sin helhed eller kun dele af det. Vi anbefaler, at du afsætter 1-3 undervisningsgange i madkundskab til forløbet.  

Forenklede Fælles Mål

Læremidlet forholder sig til Forenklede Fælles Mål for madkundskab.

Materialer

Hæfte, faktakort, lærervejledning, opskrifter og lærervejledning til opskrifter kan downloades herunder.

Vild med kylling, faktakort

Vild med kylling, hæfte

Vild med kylling, lærervejledning

Vild med kylling, ny lærervejledning til opskrifter 

Vild med kylling, 15 opskrifter med kylling

Supplerende materiale

Find korte og længere udsendelser om kyllinger på Youtube. Søg på LandTV + kyllinger.