Vælg fuldkorn først logo

Fuldkornslogoet

Fuldkornslogoet sikrer dig en vare med masser af fuldkorn dvs. hele kornet er blevet brugt. Derudover stiller fuldkorn krav til indholdet af fedt, sukker, salt og kostfibre i produkter med fuldkornslogoet. Fuldkornslogoet findes på næsten 1097 produkter; på brød, mel, morgenmadsprodukter, knækbrød, ris, pasta, grød, knækkede kerner, flager og gryn. 

Den officielle anbefaling for fuldkorn er mindst 75 gram om dagen. Læs her hvor meget fuldkorn danskerne spiser 

Hvorfor er det godt at spise fuldkorn?

Undersøgelser viser, at fuldkorn mætter rigtig god, hvilket medfører, at du spiser mindre og dermed får lettere ved at holde vægten. Fuldkorn er ligeledes godt for fordøjelsen og holder maven i gang.

Ved at spise hele kornet kan du forebygge mange alvorlige kroniske sygdomme, fordi du får både vitaminer, mineraler og andre sundhedsfremmende stoffer, når du spiser hele kornet frem for korn, hvor mange dele er blevet fjernet. De positive egenskaber ved det hele korn er vigtige i forhold til at forebygge sygdomme som sukkersyge, hjertekarsygdomme og visse former for kræft.

Undersøgelser viser desuden, at personer som spiser meget fuldkorn også spiser mere frugt og grønt.

Læs mere om fuldkornslogoet her