Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.madkundskabsforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Kyllingeoverlår

 

Vægt:
Varierende fra 80-125 g. Gennemsnitligt ca. 95 g
Rå: 64 % kød, 18 % skind/fedt og 18 % ben

Fedtindhold i 100 gram:
19 g
Fedtindholdet er baseret på virksomhedernes egne analyser og kan ses på næringsdeklarationen.

Stegning i gryde
4 kyllingeoverlår
Salt og peber
1-1½ dl bouillon eller vand
Saucejævner

Tilberedningstid: ca. 45 minutter
Stegesvind: 25-30 %

Dup kyllingestykkerne tørre med køkkenrulle. Krydr dem på kød- og skindsiden med salt og peber. Læg kødet i en gryde med skindsiden nedad. Brun kyllingestykkerne på begge sider. Hæld bouillon ved. Læg låg på gryden og kog ved svag varme i ca. 30 minutter. Vend dem evt. efter 15 minutter. Stik en urtekniv i kødet, hvor det er tykkest. Kødsaften skal være klar ved benene.
Tag kyllingestykkerne op og lav saucen. Si evt. skyen.
Tilsæt evt. yderligere bouillon, hvis der ikke er nok til sauce. Tilsæt saucejævner og evt. et par dråber kulør. Smag saucen til med salt og peber.

Stegning i ovn
4 kyllingeoverlår
Salt og peber

Tilberedningstid: ca. 45 minutter
Stegesvind: ca. 15 %

Krydr lårene med salt og peber.
Læg dem på bagepapir på en bageplade eller i et ovnfast fad.
Stil dem i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader og steg dem ca. 40 minutter til de er gennemstegte. Stik en urtekniv i kødet, hvor det er tykkest. Kødsaften skal være klar ved benene.
Eller stil dem i en varm ovn ved 200 grader og steg dem ca. 30 minutter.

Varierende fra 80-125 g. Gennemsnitligt ca. 95 g Rå: 64 % kød, 18 % skind/fedt og 18 % ben : 19 g Fedtindholdet er baseret på virksomhedernes egne analyser og kan ses på næringsdeklarationen. 4 kyllingeoverlår Salt og peber 1-1½ dl bouillon eller vand Saucejævner Tilberedningstid: ca. 45 minutter Stegesvind: 25-30 % Dup kyllingestykkerne tørre med køkkenrulle. Krydr dem på kød- og skindsiden med salt og peber. Læg kødet i en gryde med skindsiden nedad. Brun kyllingestykkerne på begge sider. Hæld bouillon ved. Læg låg på gryden og kog ved svag varme i ca. 30 minutter. Vend dem evt. efter 15 minutter. Stik en urtekniv i kødet, hvor det er tykkest. Kødsaften skal være klar ved benene. Tag kyllingestykkerne op og lav saucen. Si evt. skyen. Tilsæt evt. yderligere bouillon, hvis der ikke er nok til sauce. Tilsæt saucejævner og evt. et par dråber kulør. Smag saucen til med salt og peber. 4 kyllingeoverlår Salt og peber Tilberedningstid: ca. 45 minutter Stegesvind: ca. 15 % Krydr lårene med salt og peber. Læg dem på bagepapir på en bageplade eller i et ovnfast fad. Stil dem i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader og steg dem ca. 40 minutter til de er gennemstegte. Stik en urtekniv i kødet, hvor det er tykkest. Kødsaften skal være klar ved benene. Eller stil dem i en varm ovn ved 200 grader og steg dem ca. 30 minutter.

Tips
Fedtet, som smelter af ved bruning af kylling med skind, når den steges i gryde, kan kasseres før der tilsættes bouillon eller vand, hvis man ønsker et lavere fedtindhold i saucen. Fedtet kan evt. også fjernes, før skyen jævnes.