Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.madkundskabsforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Andebryst

Vægt:
Ca. 265 g – men de kan variere fra 225 g til 400 g

Rå: ca. 70 % kød og ca. 30 % skind/fedt

Fedtindhold i 100 gram:
22 g
Fedtindholdet er baseret på Dansk Ands egne analyser og kan derfor ses på næringsdeklarationen.

Andebrystkød, rå 4 g ifølge www.foodcomp.dk


Stegning i ovn
Hvis man skal stege mange andebryster kan de brunes på skindsiden og steges færdige i ovnen.

Stegning på pande andebryst med skind/fedt
2 andebryster à ca. 265 g
Salt og peber

Tilberedningstid: ca. 25 minutter
Stegesvind: ca. 30 %

Rids evt. skindet på andebrysterne med en skarp kniv.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm en pande op ved god varme. Læg andebrysterne på panden med skindsiden nedad. Steg til skindet er sprødt ca. 10 minutter. Vend og steg kødsiderne ca. 10 minutter. Stegetiden er afhængig af kødets tykkelse. Kødet skal være rosa ved servering.

Stegning på pande andebryst og skind/fedt hver for sig
2 andebryster à ca. 265 g
Salt og peber

Tilberedningstid: ca. 20 minutter
Stegesvind af kød: ca. 15 %
Stegesvind af skind/fedt: ca. 85 %

Skær skindet med fedt af andebrystet. Brug fingrene til at løsne skind fra bryst og skær med en lille skarp kniv. Skær skindet i ca. ½ cm brede strimler.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Varm en pande op ved god varme. Læg skindet på panden, så der smelter fedt fra. Lad skindet stege videre i siden af panden. Brun kødet midt på panden i 1 minut på hver side ved god varme. Skru ned til middel varme og steg kødet ca. 6 minutter på hver side. Vend evt. kødet jævn-ligt. Tag kødet af panden. Stegetiden er afhængig af kødets tykkelse. Kødet skal være rosa ved servering.
Skru op for temperaturen på panden og steg skindet sprødt og gyldent. Læg det på køkkenrulle før servering.

Tips
Skær andebrystet i tynde skiver – det kan være på tværs eller langs. Kødet er meget mørt og kan derfor skæres på begge måder – afhængig af, hvad der ser pænest ud til den ønskede servering.

Stegning på grill
Andebryst med skind/fedt bør steges ved indirekte varme. Andebryst uden skind/fedt kan steges over direkte varme

Tips
Andebrystkød er mest mørt og saftigt, hvis det er rosa ved servering.