Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.madkundskabsforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Vild med kylling

Læremidlet er en del af Kyllingeskolen.dk, og du kan bestilte trykte eksemplarer eller læse det gratis i en PDF-version på skole.lf.dk.

Hvad skal man vide, når man køber kylling, og hvordan skal den behandles i køkkenet? De spørgsmål får eleverne svar på i læremidlet Vild med kylling. Det berører også spørgsmål om hygiejne, produktionsmetoder, varedeklarationer, mærkning og ernæring. Kylling spises overalt, men hvilken madkultur afspejler tilberedningen, og måden den serveres på? Eleverne tages på en gastronomisk rejse fra Danmark til USA, Tyrkiet og Thailand, hvor de får afprøvet deres sanseapparat gennem opskrifter og opgaver.

Didaktik og anvendelsesmuligheder
Lærermidlet har fokus på sammenhængen mellem viden om mad og madlavning og indeholder derfor både længere tekstafsnit og opskrifter. Lærervejledning indeholder didaktiske og metodiske overvejelser samt konkrete forslag til, hvordan materialet kan indgå i madkundskabsundervisningen. Indeholder også kopiark.

Brugen af undervisningstid er variabel. Du kan vælge at bruge læremidlet i sin helhed eller kun dele af det. Vi anbefaler, at du afsætter 1-3 undervisningsgange i madkundskab til forløbet.  

Forenklede Fælles Mål
Læremidlet forholder sig til Forenklede Fælles Mål for madkundskab.

Materialer
Hæfte, faktakort, lærervejledning, opskrifter (kun til download) og lærervejledning til opskrifter og kyllingeudskæringer.

Supplerende materiale
Find korte og længere udsendelser om kyllinger på Youtube. Søg på LandTV + kyllinger.

NB: Faktakort er desværre udsolgt, men kan frit downloades her:

Vild med kylling, faktakort

Vild med kylling, hæfte

Vild med kylling, lærervejledning

Vild med kylling, lærervejledning til 15 opskrifter

Vild med kylling, 15 opskrifter med kylling