Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.madkundskabsforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Krydder-Kurt og Krus-Pernille

Læremiddel om krydderurter

GAU ( Gartneribrugets Afsætningsudvalg) har udgivet et læremiddel om krydderurter. Cand. pæd. i almen pædagogik Hanne Birkum har udarbejdet læremidlet for GAU. Halløjsa! Krydder-Kurt og Krus-Pernille sætter fokus på krydderurterne: Persille, purløg, karse, basilikum, rosmarin og mynte.

Friske krydderurter kan være en aktiv medspiller i madkundskabs læreprocesser, som lægger op til, at eleverne skal opleve med alle sanser. Friske krydderurter vil vække elevernes opmærksomhed, allerede når de træder ind i madkundskabslokalet. Hvad er det, der dufter så stærkt? Sikke nogle sjove blade! Hvad hedder krydderurterne? Hvordan smager de? Og hvad kan de bruges til? 

Læremidlet er udarbejdet til folkeskolens obligatoriske madkundskabsundervisning. Materialet består af et elevmateriale (4 A4 sider) med fakta og undersøgende opgaver om krydderurterne, tre supplerende elevark samt en lærervejledning. Hele læremidlet kan downloades fra nettet.

Omdrejningspunktet i elevmaterialet og de supplerende elevark er, at eleverne arbejder undersøgende og eksperimenterende med krydderurter. Eleverne skal opleve med alle sanser, analysere og eksperimentere og sætte ord på deres oplevelser og dermed tilegne sig viden om og lyst til at anvende krydderurter på mange måder.

Læremidlet er udarbejdet, så det kan indgå i en undervisning, der begrundes i de forenklede Fælles Mål for madkundskab. Det er den enkelte undervisers opgave at vurdere, hvordan læremidlet kan indgå i undervisningens årsplan, dens læringsmål og emner i forhold til den aktuelle elevgruppe, lokaleforhold og tidsrammer. 

Læremidlet kan downloades her:

Se også...