Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.madkundskabsforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Mørt og ikke tørt - stegning af kød

Læremidlet ”Mørt og ikke tørt – stegning af kød” er udarbejdet af Hanne Birkum, som har en lang erfaring i at udarbejde læremidler til undervisningen i madkundskab.

Materialet består af lærervejledning, basisark, temaark og en række PowerPoint-præsentationer.
Lærervejledningen indeholder en gennemgang af læremidlet, dets anvendelse og argumentation i forhold til de forenklede Fælles Mål for madkundskab samt forslag til undervisningsforløb.

Temaarkene

  • Steg kød rigtigt
  • Kød og smag
  • Kød og hygiejne
  • Sund med kød

kommer omkring de væsentlige aspekter ved tilberedning af kød, kød og grundsmagene, spisekvalitet, god køkkenhygiejne og kødets plads i en sund og varieret kost.
Læremidlet indeholder fakta, undersøgende elevopgaver, stegeøvelser og opskrifter og opmuntrer til eksperimenterende og reflekterende læring om korrekt stegning af kød.

Se materialet her:

Lærervejledning (pdf)

FFM skema

Basisark (pdf)

Temaark

Steg kød rigtigt (pdf)

Kød & smag (pdf)

Kød og hygiejne (pdf)

Sund med kød (pdf)