
Mørt og ikke tørt - stegning af kød
Læremidlet ”Mørt og ikke tørt – stegning af kød” er udarbejdet af Hanne Birkum, som har en lang erfaring i at udarbejde læremidler til undervisningen i madkundskab.
Materialet består af lærervejledning, basisark, temaark og en række PowerPoint-præsentationer.
Lærervejledningen indeholder en gennemgang af læremidlet, dets anvendelse og argumentation i forhold til de forenklede Fælles Mål for madkundskab samt forslag til undervisningsforløb.
Temaarkene
- Steg kød rigtigt
- Kød og smag
- Kød og hygiejne
- Sund med kød
kommer omkring de væsentlige aspekter ved tilberedning af kød, kød og grundsmagene, spisekvalitet, god køkkenhygiejne og kødets plads i en sund og varieret kost.
Læremidlet indeholder fakta, undersøgende elevopgaver, stegeøvelser og opskrifter og opmuntrer til eksperimenterende og reflekterende læring om korrekt stegning af kød.
Se materialet her:
Lærervejledning (pdf)
FFM skema
Basisark (pdf)
Temaark
Steg kød rigtigt (pdf)
Kød & smag (pdf)
Kød og hygiejne (pdf)
Sund med kød (pdf)