Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.madkundskabsforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Kyllingeskolen

Modulet "Vild med kylling" der henvender sig til både den obligatoriske og den valgfrie undervisning i hjemkundskab er blevet suppleret med 15 nye opskrifter med kylling. Der kan tilrettelægges et forløb, hvor man starter med 1/1 kylling, som man parterer og bruger over flere undervisningsgange.

Formålet med opskrifterne er, at eleverne gennem praktisk håndværksmæssigt arbejde tilegner sig viden om og får erfaringer med fødevaren kylling og forskellige kyllingeudskæringer.

Formålet med udskæring af en hel kylling er, at eleverne erfarer og tilegner sig viden om, hvor de enkelte udskæringer sidder på kyllingen, og hvilken betydning det har for den enkelte udskærings struktur, anvendelse og smag.

Undervisningsmålene relaterer til en række lærings- og kompetencemål for den obligatoriske undervisning.

Materialet indeholder opskrifter til alle udskæringer af kyllingen. Opskrifterne er næringsberegnede således at energifordeling og energiindhold for en person er angivet. Afhængig af elevernes forudsætninger, kan klassen vurdere de enkelte retters energifordeling, når retten er anrettet, og diskutere, fra hvilke ingredienser de får kulhydrat, fedt og protein.

Der er et kort afsnit om hygiejne i køkkenet.

Der hører endvidere arbejdsark med, som kan anvendes til arbejdet med at beskrive de enkelte udskæringer.

Materialet findes kun elektronisk.