Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.madkundskabsforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Æg og sundhed

Æg kan utroligt mange ting i køkkenet, æg indgår i mange retter og i mange landes madkultur, og så er æg en sund fødevare.

Læremidlet Æg og sundhed er et netbaseret undervisningsmateriale til den obligatoriske madkundskabsundervisning. Dele af materialet vil kunne anvendes i valgfagsundervisningen. Formålet er, at eleverne tilegner sig viden om, at æg er en sund fødevare med mange kulinariske og madtekniske egenskaber.

Læremidlet Æg og sundhed består af elevmateriale, der er inddelt i temaer, som omfatter forskellige perspektiver i forhold til arbejdet med æg: Ernæring, produktion, hygiejne, madtekniske egenskaber og mad og måltider.

Til læremidlet er der udarbejdet en lærervejledning med metodiske og didaktiske overvejelser i forhold til anvendelse af læremidlet i en læringsmålsstyret undervisning samt eksempler på undervisningsforløb, hvor de forskellige temaer inddrages.
Der er lagt vægt på, at eleverne får mulighed for at undersøge, eksperimentere, analysere og konkludere i deltagende læringsfællesskaber.
Temaerne kan anvendes fleksibelt og i selvvalgt rækkefølge.

Opskrifterne indgår i temaerne således, at de belyser det perspektiv, der arbejdes med i temaet. Alle opskrifter er samlet i en opskriftsbank.

Se materialet her (pdf):

Lærervejledning

FFM skema

Hønen og ægget

Æg en powerfood

Æg i køkkenet

ÆggeLab

Æg verden rundt

Æg og kultur

Mere Ægge-Viden

Opskriftsbank